David Garrett


David Garrett on viulisti ja viuluvirtuoosi, joka on jo nuorena luonut legendaarisen uran. Vuonna 1981 Saksassa syntynyt David Garrett aloitti viulunsoiton 4-vuotiaana. David Garrett on viulisti, josta tuli musiikin ihmelapsi. Jo 13-vuotiaana David Garrett oli saavuttanut itselleen arvostetun klassisen viulistin uran, josta moni aikuinen viulisti haaveilee.

David Garrett soitti jo 8-vuotiaana usean tunnetun orkesterin, kuten The London Philharmonic, The Los Angeles Philharmonic ja The Russian National Orchestra, solistina. Kun David Garrett oli 12-vuotias, hän ja viulistilegenda Yehudi Menuhin esiintyivät yhdessä.

Ennen teini-ikää David Garrett ei kuunnellut tai soittanut muuta kuin klassista musiikkia. Nykyään hän soittaa yhtä mielellään kaikenlaista musiikkia klassisesta populaarimusiikkiin ja Metallicasta Mozartiin.

David Garrett on opiskellut maailmankuulussa Juilliard musiikkikoulussa opettajanaan kaikkien tuntema viuluvirtuoosi ja viulupedagogi Itzhak Perlman.

David Garrett on suuri tähti ympäri maailmaa. Hän esiintyy loppuunmyydyissä konserteissa ja on levyttänyt jo teini-ikäisestä lähtien. David Garrett on levyttänyt vuonna 2009 albumin Classic Romance (kuva yllä).

David Garrett on myös saanut tittelin "Nopein viulisti maailmassa". Uskomattoman nopea viulisti on päässyt vuoden 2010 Guinnessin ennätysten kirjaan soitettuaan osan Nikolai Rimski-Korsakovin Kimalaisen lento -sävellystä ennätysnopeassa ajassa. Tämän Viulublogin YouTube-kanavalta Violin Videos löydät videon, jolla David Garrett tekee uuden maailmanennätyksen. Videolla viulisti esittelee myös muita taitojaan ja kertoo viulunsoittotekniikastaan. Videon kesto on noin kahdeksan minuuttia.

Samasta aiheesta löytyy myös lyhyt kahden minuutin video, jolta saat yleiskuvan David Garrettin nopeasta tekniikasta, jonka avulla hän soittaa osan Kimalaisen lento- sävellyksestä ennätysnopeasti.

Lisätietoa viulistista David Garrett löydät hänen englanninkieliseltä kotisivultaan.